Business controller

Solliciteer nu

Business controller

We are proud to be trend-spotters, challengers, team players and believers. 

As we continue our journey to build the future of insurance, we’re looking

for you to help us spread our story!

Full-time · Rotterdam

Wat jij bijdraagt aan Allianz Direct 

Het claims proces is het hart van onze verzekeringsorganisatie, het proces waar het product om draait. Dit is het moment dat onze klant gebruik moet maken van zijn polis. Als business controller ben jij verantwoordelijk voor het analyseren van de ontwikkelingen binnen de facetten in het claimproces om zo ons proces steeds beter te maken en impact te maken op de performance van Allianz Direct.
 
Als business controller analyseer je de ontwikkelingen binnen alle facetten in het claimproces om de klantervaring continu te verbeteren op basis van data.

Jij houdt je bezig met het analyseren en rapporteren van de volgende processen:

 • Het financiële proces voor ons en de klant: wie repareert de schade en voor welk bedrag? Hoe lang duurt het voordat een schade expert de schade heeft vastgesteld? Hoe kunnen we gebruikmaken van technologie om het proces te versnellen? Wat is het effect van het gekozen en uitgevoerde beleid op ons resultaat? Wat heeft nieuwe regelgeving en bijvoorbeeld inflatie voor effect op het gemiddelde schadebedrag wat Allianz Direct uitkeert en zijn de producten dan wel winstgevend?
 • Partner management: hoe presteren de ketenpartners? Wat te doen bij natuurevenementen? Hoe ver en wanneer moeten we opschalen in personeel en welke rol speelt de herverzekeraar?
 • Overkoepelend speelt fraude in schadezaken natuurlijk een grote rol in alle facetten. 

Jouw focus ligt op de financiële rapportage van bovenstaande processen om er vanuit financieel perspectief voor te zorgen dat je meebouwt aan de toekomst van verzekeren.

Over Allianz Direct:
Allianz Direct is een Agile organisatie die bouwt aan de toekomst van verzekeren. Dit doen wij met de nieuwste industrie trends en technologieën. We dagen de status quo uit en slaan complexiteit plat voor eenvoud. Met een puur digitaal businessmodel gaan wij ervoor om digitaal onverslaanbaar te zijn. Waarom? Om de beste online verzekeraar van Europa te worden. Wij werken ‘data driven’ en creëren geweldige customer journeys. Samen krijgen we het voor elkaar. Met een ‘open mind’, een slimme en flexibele scale-up organisatie en onze klantobsessie. Zodat al onze klanten onbezorgd kunnen genieten van alle avonturen van het leven. Deel uitmaken van de Allianz Direct organisatie betekent dat je matcht met ons DNA. Het zit in ons allemaal en zou ook voor jou als persoon de drijfveer moeten zijn. We hebben 6 kernwaarden: klantgericht, communicatief, datagedreven, wendbaar, teamspeler en ruimdenkend.

Hoe jij bijdraagt aan Allianz Direct
Jij bent in staat om op basis van rapporten en analyses vanuit het claims proces inzicht te geven om de totale performance van het bedrijf te verbeteren. Nieuwsgierig, zelfstandig en vernieuwend zijn woorden die jou omschrijven. Daarnaast neem jij mee:

 • WO werk- en denkniveau in de richting van Finance
 • kennis van PowerBi en SQL
 • pré: kennis van Agile werken

Wat wij bieden:

Bij Allianz Direct kom je terecht in een inspirerende werkomgeving waar veel ruimte is om eigen initiatieven op te zetten. Je werkt met een internationale scope. Daarnaast bieden we ook nog eens goede arbeidsvoorwaarden. Klinkt als een droombaan, toch? Wat wij jou bieden:
 • Een salaris tussen € 3.194 - € 5.905 afhankelijk van kennis en ervaring
 • Een jaarcontract met de intentie tot een vast contract
 • Bij een fulltime dienstverband maar liefst 38 vakantiedagen
 • Een NS business card welke je ook privé mag gebruiken of een reiskostenvergoeding
 • 8% vakantiegeld en een jaarlijkse gratificatie van 12,5% van het bruto jaarsalaris
 • Een pensioen met een kleine eigen bijdrage van 3,5%
 • Samenwerken in een divers en internationaal team in Duitsland, Italië en Spanje
 • Bootcampsessies, barista koffie, voetbaltafel, pingpong en vooral veel gezelligheid!

Benieuwd naar wat wij jou als business controller kunnen bieden? Solliciteer dan direct!