Business analist

Solliciteer nu

Business analist

Met liefde voor data en met klantgerichtheid in het hart van onze cultuur, streven wij ernaar om de klant een “WOW, dat was geweldig.”- ervaring te bieden. 

Full-time · Rotterdam

Ruwe data veranderen naar bruikbare rapportages door jouw analyse, daar krijg jij energie van. Jouw analyses worden gebruikt om bij te dragen aan de effectiviteit van online- en offline marketing en retentie management. Je identificeert kansen en maakt processen efficiënter. Je optimaliseert de klantreis en verbetert de klanttevredenheid op basis van data. Dit alles om mee te bouwen aan onze ambitie om de beste online verzekeraar van Europa te worden. Dat is jouw rol als business analist bij Allianz Direct.

Wat jij bijdraagt aan Allianz Direct
Als business analist stel jij analyses en rapportages op die bijdragen aan de effectiviteit van online en offline marketing en retentie management. Zowel op verzoek als proactief op basis van kansen die je zelf identificeert. Samen met collega’s van marketing & sales, retentie, operations en claims werk je samen om hen zo goed mogelijk te ondersteunen met data-analyses om kansen te identificeren of om processen efficiënter te maken. Ook werk je samen met collega’s van Pricing, Controlling, Acceptatie en het Centrale Data team om optimaal gebruik te maken van de aanwezige data en modellen.

Met externe partners werk je samen op het gebied van marketingonderzoek en inkoop van (online) advertentieruimte om hun inzichten en werkzaamheden af te stemmen op onze doelstellingen. Daarnaast identificeer en onderzoek je niet gebruikte databronnen die relevant kunnen zijn voor optimalisatie van klantenreizen en/of klanttevredenheid.

Naast jouw werkzaamheden ondersteun je ons Sales & Service center door het bouwen van dashboards om relevante data zichtbaar te krijgen om onze agents in staat te stellen onze klant optimaal te bedienen.

Over Allianz Direct
Allianz Direct is een Agile organisatie die bouwt aan de toekomst van verzekeren. Dit doen wij met de nieuwste industrie trends en technologieën. We dagen de status quo uit en slaan complexiteit plat voor eenvoud. Met een puur digitaal businessmodel gaan wij ervoor om digitaal onverslaanbaar te zijn.
Waarom? Om de beste online verzekeraar van Europa te worden. Wij werken 'data driven' en creëren geweldige customer journeys. Samen krijgen we het voor elkaar. Met een 'open mind', een slimme en flexibele scale-up organisatie en onze klantobsessie. Zodat al onze klanten onbezorgd kunnen genieten van alle avonturen van het leven.


Hoe jij bijdraagt aan Allianz Direct
Jij bent analytisch sterk, je hebt een creatieve geest en bent in staat om out of the box te denken. Je hebt affiniteit met online marketing of klant retentie. Met jouw grote interesse in data gedreven besluitvorming weet jij altijd de juiste data te vinden om tot een solide besluitvorming te komen.

Daarnaast heb jij of ben jij:

 • MSc in een relevant technisch vakgebied zoals marketing analytics
 • Ervaring met PowerBI, SQL en Python (pre)
 • Spreekt/schrijft vloeiend Engels

Wat wij bieden
Naast een mooie uitdaging als business analist, bieden wij jou bij Allianz Direct:

 • Een salaris tussen € 3.194 - € 5.905 afhankelijk van jouw kennis en ervaring
 • Een jaarcontract met de intentie tot een vast contract
 • 38 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband
 • NS Businesscard ook voor privé gebruik/reiskosten vergoeding 0,21 cent/km
 • Thuiswerkvergoeding max. € 53,50
 • 8% vakantiegeld en jaarlijkse gratificatie van 12,5% van het bruto jaarsalaris
 • Pensioenvoorziening met een kleine, eigen bijdrage van 3,5%
 • Donderdagmiddag borrel, voetbaltafel en pingpong voor ontspanning

Benieuwd naar wat wij jou als business analist kunnen bieden? Solliciteer dan direct!